Каталог сайтов ХАРКІВ.info

Главная | Предложить сайт | Статьи по раскрутке | Программы и базы | Добавить в избранное


Поиск в каталоге  

   Порядковый номер в каталоге: 414

  • Герб Харкова

    (Пришло 4, Ушло 2) / Рейтинг 0
    Поделись с друзьями:


    Герб Харкова являє собою геральдичний щит французької форми (чотирикутний, загострений до низу). На зеленому полі щита зображені перехрещені ріг достатку (наповнений плодами та заквітчаний) і кадуцей (золотий жезл зі срібними крилами), оповитий зміями срібного кольору.

    Пропорції герба: висота до ширини 8:7, заокруглені частини герба являють собою 1/4 кола з радіусом окружності, рівною 1/8 висоти герба. Кадуцей та ріг достатку розміщуються на діагоналях умовного прямокутника геральдичного щита, перехрещуючись у його центрі. Схрещені по діагоналі (андріївським хрестом) ріг достатку та кадуцей утворюють ініціал назви міста.

    Зелений колір у геральдиці символізує надію, радість, достаток. Ріг достатку символізує природні багатства. Кадуцей — незмінний атрибут бога Меркурія, який в епоху античності вважався заступником торговців, мандрівників, парламентерів. Змії, що оповили кадуцей, символізують мудрість.



    Скриншот сайта:

    Перейти на сайт Герб Харкова


    Ссылку https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%B1_%D0%A5%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0 добавил(а) Олег
    Дата и время добавления: 2007-02-28 13:35:29




  • © Каталог сайтов ХАРКІВ.INFO 2006-2024
    Администрация сайта не несет ответственности за содержание сайтов, представленных в каталоге.
    Рейтинг VPS хостинг