Каталог сайтов ХАРКІВ.info

Главная | Предложить сайт | Статьи по раскрутке | Программы и базы | Добавить в избранное


Поиск в каталоге  

   Порядковый номер в каталоге: 412

  • ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА АДМІНІСТРАЦІЯ. ХОГА

    (Пришло 5, Ушло 6) / Рейтинг 0
    Поделись с друзьями:


    ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ ХАРКІВСЬКОї ОБЛАСНОї АДМІНІСТРАЦІї.
    Контактні данні: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64 [email protected]

    Протягом останніх століть Харківський регіон та Харків стали не тільки традиційним центром Східно-українських земель, але й одним з найбільш розвинутих промислових регіонів України та півдня Східної Європи. Однак стародавня історія краю бере свій початок у далекому минулому.
    Колись в степах і лісостепах сучасної України жили скіфи та сармати, які займалися тваринництвом, землеробством і ремеслом, а також племена унікальної салтівської культури, стародавні сліди якої були знайдені в селі Верхній Салтів (Вовчанський район Харківського регіону).
    В X – XII століттях на правому березі ріки Уди було розташоване старослов’янське місто Донець, яке неодноразово згадується в літописах, - один з форпостів Київської Русі в боротьбі з кочівниками.
    В першій половині XII століття, під час татаро-монгольського набігу, територія краю зазнала безжалісного спустошення і невдовзі перетворилась на так зване "Дике поле", покрите лісами та степовими травами.
    Саме тут, між лісами й болотами, проходив сумно відомий Муравський шлях – шлях із Криму на Русь, по якому здійснювали набіги за здобиччю та невільниками кримські та ногайські татари.
    Для захисту від них на початку XVII століття серед "Дикого поля" почали створюватися перші малочисельні укріплені пункти — невеликі фортеці та остроги - Царе-Борисів (1600 рік), Чугуїв (1638 рік), Валки (1646 рік).



    Скриншот сайта:

    Перейти на сайт ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА АДМІНІСТРАЦІЯ. ХОГА


    Ссылку https://kharkivoda.gov.ua добавил(а) Олег
    Дата и время добавления: 2007-02-28 11:17:26




  • © Каталог сайтов ХАРКІВ.INFO 2006-2024
    Администрация сайта не несет ответственности за содержание сайтов, представленных в каталоге.
    Рейтинг VPS хостинг